Reuma patiënten vereniging

Hoogeveen en omstreken

Collectanten

Verbetering van de behandeling van reumatische aandoeningen is mede afhankelijk van onderzoek en dus van financiële bijdragen!

Stichting ReumaNederland organiseert al jaren dat collectanten het veld in gaan om te collecteren. Oorspronkelijk droeg het ReumaNedserland daadwerkelijk bij aan de directe behandeling van patiënten maar met de opkomst van de AWBZ en later de WMO. Momenteel is het belang verschoven naar financiering van onderzoek en naar structurele verbeteringen van behandelmethoden. Voor deze onderzoeken is veel geld nodig.

Daarnaast kunnen de patiëntenverenigingen sinds geruime tijd subsidieverzoeken indienen bij het ReumaNederland voor de financiering van lokale activiteiten. Deze subsidies zijn voor de lokale verenigingen en hun leden cruciaal. Zonder deze bijdragen zouden leden alle kosten zelf moeten dragen en dat is voor velen van ons financieel niet haalbaar. Daardoor zouden leden niet kunnen meedoen aan onze activiteiten en daarmee in een sociaal isolement geraken en verstoken blijven van onze zorg en aandacht.

Wij kunnen altijd collectanten gebruiken! Meldt u zich daarom aan als collectant! 

Alvast bedankt

Eerstvolgende activiteit

Herfststukjes maken

Thursday, 03 October 2024

Nieuws

01-12-2023, Door Jarnick Hulzebos

Vanaf 01-12-2023 is de redactie van deze website overgedragen aan dhr. Hulzebos. 

Lees verder

Facebook

Like "Reuma patienten vereniging Hoogeveen" nu ook op Facebook!