Reuma patiënten vereniging

Hoogeveen en omstreken

Collectanten

Verbetering van de behandeling van reumatische aandoeningen is mede afhankelijk van onderzoek en dus van financiële bijdragen!

Stichting ReumaNederland organiseert al jaren dat collectanten het veld in gaan om te collecteren. Oorspronkelijk droeg het ReumaNedserland daadwerkelijk bij aan de directe behandeling van patiënten maar met de opkomst van de AWBZ en later de WMO. Momenteel is het belang verschoven naar financiering van onderzoek en naar structurele verbeteringen van behandelmethoden. Voor deze onderzoeken is veel geld nodig.

Daarnaast kunnen de patiëntenverenigingen sinds geruime tijd subsidieverzoeken indienen bij het ReumaNederland voor de financiering van lokale activiteiten. Deze subsidies zijn voor de lokale verenigingen en hun leden cruciaal. Zonder deze bijdragen zouden leden alle kosten zelf moeten dragen en dat is voor velen van ons financieel niet haalbaar. Daardoor zouden leden niet kunnen meedoen aan onze activiteiten en daarmee in een sociaal isolement geraken en verstoken blijven van onze zorg en aandacht.

Het is dus in ons aller belang dat er zoveel mogelijk vrijwilligers bereid worden gevonden om te collecteren namens het ReumaNederland en daarmee een deel van onze financiële bijdragen veilig te stellen.

Wij kunnen altijd collectanten gebruiken! Meldt u zich daarom aan als collectant! Dit kan bij het ReumaNederland 

Alvast bedankt

Eerstvolgende activiteit

Reisje

Tuesday, 04 October 2022

Nieuws

06-05-2022, Door secretaris

Op 18 mei hebben we in de Goede Herderkerk, Lomanlaan 2, Hoogeveen een gezellige middag. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ± 16.30 uur. Er komt een spreekster genaamd Yvonne Bijl. Voor verdere informatie over haar kunt u op de website kijken: https://yvonnebijl.nl/

Allen van ha

Lees verder

Facebook

Like "Reuma patienten vereniging Hoogeveen" nu ook op Facebook!